دهکده جهانی
جهان امروز ، دهکده جهانی
جهان امروز، به عنوان جامعه ای شناخته میشود که در آن فاصله های جغرافیایی و انزوای اجتمایی، با ظهور رسانه های الکترونیک نظیر تلویزیون و اینترنت… از میان رفته است. جهانی سازی یا جهانی شدن، فرآیند تعامل و یکپارچگی بین المللی میان مردم، شرکتها، و دولتها در سراسر جهان است و به دلیل پیشرفت در فن آوری ارتباطات و حمل و نقل، رشد کرده است. افزایش تعاملات جهانی، سبب رشد تجارت بین المللی، ایده ها، و فرهنگها میشود. جهانی شدن در درجه اول یک فرآیند تعامل و یکپارچگی اقتصادی است، که با جنبه های اجتماعی و فرهنگی مرتبط است. با اینحال، تضاد ها و دیپلماسی نیز بخش بزرگی از تاریخ جهانی شدن و جهانی سازی مدرن است.
تعبیر “دهکده جهانی” برای اولین بار توسط “هربرت مارشال مک لوهان” نظریه پرداز ارتباطات و استاد ادبیات اهل کانادا مطرح شد. او معتقد بود که شبکۀ ارتباط دیجیتالی، به یک سیستم عصبی مرکزی شبیه است که مجموعۀ افراد را در سراسر جهان بهم پیوند میدهند. شعار وی تحت عنوان “هر رسانه یک پیام” نگرش او به نقش مهم تلویزیون و کامپیوتر و رسانه های اطلاعاتی و اجتماعی در شکل دادن به جامعه و زندگی مدرن را بیان میکند.
واقعیت های عصر دیجیتال، ناگزیر سبب ایجاد ساختارهای جدید اجتماعی معنی دار در حوزۀ فرهنگی گردیده است.
و “دهکدۀ جهانی” یک اصطلاح برای بیان ساختار ارتباط بین اقتصاد و سایر علوم اجتماعی در سراسر جهان است.
توزیع پیام، داستان، نظرات، پست ها و ویدیوها از طریق کانال ها و مسیرهای مخابراتی میتواند باعث تغییر و تحول در ارتباطات اجتمایی، به ویژه در حوزۀ فرهنگ های مختلف شود.
تحلیلگران علل دگرگونی در جوامع را بررسی میکنند. اغلب آنها به اینکه آیا پیامدهای این تغییرات میتواند به تغییر ساختاری جدید جامعه شناختی منجر شود یا نه، می اندیشند. اکثراً معتقدند که افزایش سرعت در معاملات موجب افزایش تراکم بین المللی شده و شبکه های اجتماعی را به عنوان کاتالیزوری برای این تغییرات میدا نند.
««« ارتباط با جهان امروز »»»
ویدیو کنفرانس دستاورد تکنولوژی ارتباطات، و ابزاری مهم در شکل گیری نظام دهکدۀ جهانی محسوب میشود.
کاربران، از نقش این پدیده در برقراری ارتباط سریع و چند جانبه، رو در رو و همزمان، بخوبی آگاهند. و از آن در پیشبرد اهداف فرهنگی، هنری، و اقتصادی در سطح بین المللی بهره میگیرند. مفهوم اولیۀ ویدئو کنفرانس در دهۀ 1870 به عنوان بخشی از پروژۀ سیستم های صوتی مطرح شد. تحقیق در مورد ارتباط تلفن تصویری، از اواخر سالهای 1920
در آزمایشگاه Bell & John Logie Baird و شرکت AT&T از سال 1927 آغاز و پژوهش پیرامون ویدئو کنفرانس در اواخر دهۀ 1930با ارسال سیگنال ویدئو از طریق خط تلفن، در آلمان در جریان بود. و AT&T از اوایل دهۀ 1970 استفاده از ویدیو کنفرانس را برای خدمات تلفن تصویری آغاز کرد. استفادۀ گسترده از ویدئو کنفرانس با انقلاب کامپیوتری دهۀ 1980 با شتاب بیشتری آغاز شد.
در همین راستا سیستم ارتباطی Webcam در اوایل دهۀ 1990 در دانشگاهها رایج شد. و اولین Webcam تجاری در اوت سال 1994تحت عنوان QuickCam و سازگار با Mac عرضه و نسخۀ PC آن در سال بعد منتشر شد. همزمان نشریۀ تایمز QuickCam را بعنوان برنامۀ ارتباط کامپیوتری برتر سال 2010 معرفی کرد.
نرم افزار CU-SeeMeنیز نقش مهمی در روند پیشرفت ویدیو کنفرانس ایفا کرد. این برنامه توسط پژوهشگران واحد فناوری دانشگاه کورنل برای Mac در سال 1992، و Windows در سال 1994 نوشته شد.
اسکایپ، بهترین ابزار ویدئو کنفرانس رایگان است. با اینحال، امروزه، ممکن است بهترین نباشد. ابزارهای جایگزین عبارتند از Team Viewer، Google Hangouts، join me و بسیاری دیگر.
زمانی نه چندان دور، ارتباط ویدیویی تجمل محسوب میشد. و نیازمند بکارگیری تجهیزات پیچیده و گران قیمت بود. در حالیکه امروز، به راحتی آن را در جیب خود داریم و به کمک گوشی های هوشمند و یا کامپیوتر و نرم افزار ویژه، در بستر شبکۀ اینترنت، بدون محدودیت در گسترۀ جهانی ارتباط برقرار میکنیم.
ویدئو کنفرانس، در اصل با پیدایش و توسعۀ Voice over IP و زیرساخت IPدرون شبکۀ اینترنت آزاد گسترش یافت. و ارسال رایگان Packets ( بسته های دادۀ تصویری و صوتی ) و یا دیگر انواع داده ها را ممکن ساخت.
پهنای باند ارسال صدا و تصویر در سیستم کنفرانس ویدئویی، بسیار بیشتر از هر سیستم ارتباطی ویدئویی ساده است. بطوریکه برای پوشش مناسب هر نفر، با تجهیزات video quality SD معمولاٌ پهنای باند یک مگابایت در ثانیه ضروری است. در حالیکه، این حداقل مقدار پهنای باند برای سیستم با تجهیزات HD video quality میباشد.
««« با ویدئو کنفرانس »»»
هرگز به سفر کاری نیاز ندارید.
سفرهای تجاری جهت دیدار از تولید کنندگان و مشتریان متضمن پرداخت هزینه های گزاف و اتلاف وقت زیاد است.
حذف هزینه های سنگین سفرهای طولانی و زمانبر یکی از مزایای استفاده از ویدئو کنفرانس است.
فراخوان برای برگزاری جلسه در زمانی کوتاه و دعوت شرکت کنندگان از سراسر جهان را میتوان از طریق ارسال ایمیل و یا پیام کوتاه سازمان داد
با همکاران در سطح شهر در تماس هستید
برخی از پرسنل مؤسسۀ شما بنا بر ضرورت به عنوان نیروی کار سیّار، ممکن است در سطح شهر یا سرتاسر کشور پراکنده باشند. آنها از طریق تلفن همراه به پایگاه متصل شده، و شما نیز از طریق ویدئو کنفرانس میتوانید نیازهایشان را پیگیری و بر طرف کنید.
از پرسنل آزاد خود گزارش دریافت کنید
از ویدیو کنفرانس میتوان بعنوان ابزاری جهت هماهنگی انجام کار خارج از اداره، و اغلب در منزل استفاده نمود. چنانجه شیفت کاری روزانه در تشکیلات شما براساس روش “ساعت کاری کاملاٌ باز” برنامه ریزی شده است و برخی از همکارانتان در منزل کار میکنند، در اینصورت ویدئو کنفرانس وسیلۀ مناسب تعامل و دریافت گزارش کار روزانۀ آنهاست.
مستقل از زمان، جلسه سازماندهی کنید
دیدارهای آنلاین، فارغ از محدودیت و هزینۀ سفر میتوانند
سازمان یافته تر باشند و شما هر روز یا حتی چند بار در روز افراد را در سراسر جهان ملاقات کنید.
این امکان نیز وجود دارد تا تجارت و کار شما همگام با روند حرکت جهانی و بدون نیاز به جابجائی به سرعت پیشرفت کند. مدت زمان جلسات هم میتواند بسیار کوتاه باشد و شرکت کنندگان دیگر بهانه ای برای محل سکونت و سفر ندارند. این به معنی آنست که میتوانید جلسات ویدئو کنفرانس را به آسانی برنامه ریزی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید